DE NIEUWE FORD FIESTA ST:
Beschikbaar vanaf voorjaar 2018

Al onze kennis draagt hij in zich. En alle functies waar u van houdt. De nieuwe Fiesta ST geeft u een nog intensere ervaring – op alle vlakken.

De ST rijdt krachtiger en soepeler. Zijn besturing is gerichter en nauwkeuriger. En: u kunt hem nu precies aanpassen zoals u ’m hebben wilt.

Het resultaat is uw persoonlijke prestatiewagen. Zo gebouwd, dat hij een glimlach op uw gezicht tovert, elke keer als u achter het stuur gaat zitten. Dus, stap in en geniet van de rit.

Pure kracht, maar wel geraffineerd

1205136667693

Zijn uitstekende prestaties dankt de ST aan de nieuwe 3-cilinder 1.5-liter EcoBoost-motor. De turbo gebruikt een geoptimaliseerd turbine-ontwerp, dat de compressordruk sneller opbouwt en tegelijkertijd de vertraging beperkt. De combinatie van directe en indirecte brandstofinspuiting geeft de ST veel vermogen én souplesse. Dit alles maakt zijn vermogen van 200 pk op z’n zachtst gezegd indrukwekkend. Hij heeft een krachtige koppel van 290 Nm bij 1750 tpm. En zit in slechts 6,7 seconden op de 100 km/u. Hoeveel rijplezier wilt u hebben? Zelfs het geluid in de auto – en dat van de uitlaat – is ontworpen om uw rijplezier te vergroten, met elektronische geluidsverbetering en actieve uitlaatklep.

Fine-tune zelf uw rijervaring

1205136667527

Maakt u vandaag een kort ritje naar de supermarkt of wordt het een inspannende dag op de racebaan? U kiest zelf de rijmodus die bij uw doel past: normaal, sport of sport+. De prestaties van de motor en andere systemen passen zich dan aan en maken uw rijervaring optimaal. U kunt het gaspedaal en de rem ook handmatig aanpassen. En zelf bepalen hoe het stuur reageert.
Hoe dan ook: de besturing van de ST is altijd even nauwkeurig, dankzij de verbeterde Torque Vectoring Control en de elektronische stabiliteitscontrole met 3 standen. Zelfs het chassis is aangepast aan de prestaties. De sportieve vering, wielen en remmen én het sportieve stuursysteem onderstrepen het: deze auto is zo ontworpen, dat-ie aan al uw eisen en wensen voldoet.

Slimme, geavanceerde technologie

1205136667218

Voor het eerst is de Fiesta ST verkrijgbaar met B&O PLAY. Dit hoogwaardige audiosysteem van 675 watt geeft een vol en krachtig geluid. De set bestaat uit 10 speakers, een woofer en een subwoofer. Met het ‘infotainmentsysteem’ Ford SYNC 3 blijft u altijd verbonden en kunt u uw telefoon, muziek en navigatie eenvoudig bedienen met uw stem. Of gebruik het 8-inch-kleurentouchscreen, dat u net zo makkelijk bedient als uw telefoon. SYNC 3 verbindt u met Apple CarPlay of Android Auto. En SYNC Applink geeft u toegang tot uw favoriete apps, bijvoorbeeld Spotify.