FORD TOURNEO CONNECT vanaf € 25.200,-

De Tourneo Connect is niet zomaar een MPV. Het is een slimme MPV.

Slim omdat de Tourneo Connect leverbaar is in twee carrosserievarianten: de normale variant met vijf zitplaatsen of de Tourneo Connect Grand met zeven zitplaatsen. Beide auto's hebben 16 mogelijke stoelconfiguraties, waardoor u ook makkelijk de nodige ruimte creëert voor bagage en uitrusting.

De revolutionaire EcoBoost-benzinemotor gebruikt bijvoorbeeld 5,6 l/100 km in de 1,0l-motor van 100 pk met handmatige transmissie en 6 versnellingen De geavanceerde TDCi-dieselmotor van 1,5 l en 100 pk verbruikt slechts 4,3 l/100 km.

En slim omdat de Tourneo Connect uit te rusten is met diverse technologieën. Van Ford SYNC met Voice Control, waarmee u telefoongesprekken kunt voeren en uw muziek kunt bedienen via eenvoudige spraakopdrachten, tot Active City Stop, dat botsingen in langzaam rijdend verkeer kan helpen voorkomen door voor u te remmen: elke technologie is ontworpen om het u makkelijk te maken.

Sensoren die het parkeren makkelijker maken

1205103873281

De parkeersensoren van de auto maken parkeren en manoeuvreren veiliger en eenvoudiger. Een akoestisch waarschuwingssignaal helpt u de afstand tussen uw auto en eventuele obstakels voor of achter uw auto veilig in te schatten. Hoe sneller de pieptonen elkaar opvolgen, hoe dichterbij het obstakel is. Op deze manier kunt u obstakels gemakkelijk ontwijken en kunt u ontspannen en vol vertrouwen uw auto ook op nauwe plekken probleemloos manoeuvreren en inparkeren.

Ziet de verkeersborden die u misschien mist

1205103872301

Verkeersbordherkenning herkent permanente of tijdelijke verkeersborden langs of boven de weg. Een pictogram van het betreffende snelheidsbord of het bord 'Niet inhalen' wordt weergegeven op het instrumentenpaneel en verandert steeds wanneer een nieuw snelheidsverbod van toepassing wordt.

Verbruik minder brandstof met Auto-Start-Stop

1205103870073

Wanneer de auto stilstaat, zoals voor een verkeerslicht of in de file, schakelt deze technologie automatisch de motor uit (maar blijft de stroomvoorziening voor functies zoals airconditioning en de radio behouden). Zodra u klaar bent om verder te rijden, drukt u het gaspedaal in, selecteert u zoals gewoonlijk de eerste versnelling en het systeem start opnieuw. Voor automaten, haalt u uw voet van het rempedaal en de motor start weer. De Auto-Start-Stop is vooral effectief in het stadsverkeer en kan het brandstofverbruik met wel 10% verminderen (stadsrijden). Standaard op 1,5-liter TDCi-modellen van 120 pk .

Nog meer flexibiliteit in de Grand Tourneo Connect

1205103874388

De Grand Tourneo Connect beschikt ook over het Ford Fold Flat-systeem en heeft nog meer flexibiliteit. De tweede zitrij wordt 60/40 opgesplits en kan naar voren in de voetruimte gekanteld worden, waardoor u een volledig vlakke laadruimte krijgt. In de Grand Tourneo

Connect met 7 zitplaatsen kan de derde zitrij 50/50 worden opgesplitst en ook worden platgevouwen.

Tot 16 stoelconfiguraties voor maximale flexibiliteit

1205103872171

Een slim stoelsysteem, inclusief Ford Fold Flat-systeem, zorgt ervoor dat het interieur gemakkelijk ingericht kan worden voor passagiers, bagage, volumineuze of lange items, of een combinatie van allemaal. In de Tourneo Connect met 5 zitplaatsen worden de achterstoelen 60/40 opgesplitst. En met de rugleuningen naar beneden gevouwen, kunnen de stoelen naar voor worden gekanteld om de bagageruimte van de auto te maximaliseren. Als u nog meer ruimte nodig heeft voor zware, grote voorwerpen, kunnen de stoelen snel en eenvoudig helemaal worden verwijderd.

> Video

De auto helpt u botsingen voorkomen bij lage snelheden

1205103866168

Het innovatieve Active City Stop-systeem helpt u om botsingen te voorkomen in langzaam rijdend verkeer bij snelheden tot 30 km/u. Als het systeem detecteert dat de auto voor u plotseling stopt, remt de auto automatisch af. Active City Stop is bekroond met een Euro NCAP Advanced Award.*

*Uitgereikt voor de Ford Focus.

Een geavanceerd systeem om binnen uw rijstrook te blijven

1205103866549

Het Lane Keeping System gebruikt een naar voren gerichte camera om te detecteren of u ongemerkt uw rijstrook verlaat. Lane Keeping Alert waarschuwt u vervolgens door het stuur te laten trillen en een visuele waarschuwing weer te geven. Als u langzaam of niet reageert, kan Lane Keeping Aid bijsturen om u weer veilig naar de juiste rijstrook te leiden. Deze technologie is bedoeld voor wegen met meerdere rijstroken (zoals snelwegen) en wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder 65 km/u. U kunt hem ook handmatig uitschakelen.