Ford Focus RS

350 pk, een topsnelheid van 266 km/u en 1G laterale versnelling. De gloednieuwe Focus RS met 2,3-liter EcoBoost-motor laat heel wat indrukwekkende statistieken zien. Alle statistieken zijn verbeterd door middel van een reeks geavanceerde technologie├źn voor optimale prestaties, zoals de All-Wheel-Drive, Launch Control en selecteerbare rijstanden. En het ontwerp en stijl van de auto, die spreken voor zich.

Maximale controle in bochten

1205100684992
De Ford Performance All-Wheel-Drive (AWD) met Dynamic Torque Vector Control levert een laterale versnelling van meer dan 1G en biedt daarnaast een onovertroffen wegligging en een zeer nauwkeurig reactievermogen wanneer je snel door de bochten rijdt.

Het systeem bestaat uit twee elektronisch gestuurde koppelingen om het koppelvermogen gelijk tussen de achterwielen te verdelen, afgestemd op het wegoppervlak en de rijomstandigheden. Met deze intelligente technologie kun je ook beheerst oversturen en driften op trackdays op het circuit.

Klik hier om de video te bekijken

Geavanceerde motor

1205100698567
De revolutionaire 2,3-liter EcoBoost-motortechnologie combineert directe inspuiting, een dubbele, onafhankelijke, variabele kleptiming en een twin-scroll-turbolader.

De motor die speciaal afgesteld en gekalibreerd is voor de gloednieuwe Focus RS produceert tot 350 pk en een maximale koppel van 440 Nm (470 Nm in overboost)

De kalibratie zorgt voor een voortreffelijk reactievermogen en indrukwekkende trekkracht in het middelste toerengebied. In het soepele hoogste toerengebied is het maximum toerental 6.800 tpm.

Launch Control

1205100711767
Kies Launch Control, zet de auto in de eerste versnelling, geef vol gas en laat de koppeling los. De geavanceerde technologieën sturen de chassis en aandrijflijn aan en dit zorgt dat je ultrasnel kunt optrekken vanuit stilstand. Hoe de wegomstandigheden ook zijn, de koppel wordt verdeeld door het AWD-systeem. Dit systeem behoudt de maximale motorkracht (bij gebruik van turbo overboost), beheert het tractiecontrolesysteem en stelt de schokdempers in op maximale grip.

Schokdempers instellen

1205100712067
Om de auto nog meer af te stemmen op jouw wensen, kun je ook de schokdempers instellen. Met je handen gewoon aan het stuur en je ogen op de weg. Met het pookje selecteer je de Base Mode voor een comfortabele, maar sportieve RS-rijervaring. Kies de stevigere Sport Mode en ervaar meer feedback van de weg en een nog nauwkeurigere handling op zowel platte en bochtige wegen als circuits. De schokdemperstanden die recht voor je staan geven jou de absolute controle.